Nieuws Seizoen 2016- 2017

1 november 2016 | Opening Muziek Centrum Hoorn

Opening Muziek Centrum Hoorn 30 oktober 2016 Foto Dick Jonkers
Opening Muziek Centrum Hoorn 30 oktober 2016 Foto Dick Jonkers

1 november 2016

Zondag 30 oktober jl. was het zover: de opening van Muziek Centrum Hoorn in Manifesto. Tijdens deze middag lieten onze studenten horen wat ze de laatste tijd geleerd hebben in de lessen. Alles met het thema ‘Halloween’.

Muziek Centrum Hoorn is in mei 2016 ontstaan nadat zowel het bekende Mupo als Stichting Pop Hoorn ophielden met de lesruimtes en de daar werkzame docenten.

Jerney Molenaar, George Vlaar en Sven Bakker sloegen de handen in een en besloten hun energie en ervaring te bundelen.

www.muziekcentrumhoorn.nl

(Foto Dick Jonkers)

18 maart 2017 | La Cantante goes Musical

Zondag 18 maart vond ons jaarlijkse concert ‘La Cantante goes musical’ plaats in de Verkade zaal in Zaandam. Dick Jonkers heeft heel hard zijn best gedaan om onze studenten en juffen zo mooi mogelijk op de foto te zetten.

Voor meer foto’s klink hier

 

1 juli 2017 | Afsluit concert seizoen 2016-2017

We zitten inmiddels in juni dus de zomerstop wat betreft de zanglessen komt aardig in zicht. Maar voordat we vakantie gaan vieren hebben we nog iets heel leuks op het programma staan! Onze allereerste ‘afsluit concert van het seizoen’ op zaterdagavond 1 juli.

Tijdens deze zomeravond blikken we terug op het afgelopen zangseizoen. Het programma bestaat uit een compilatie van succesnummers uit de concerten die we afgelopen maanden gedaan hebben. Daarnaast wordt de ‘Zangles top 3’ zingend bekend gemaakt, vertellen de juffen wat leuke verhalen uit de lessen en horen we waar de studenten zo buiten de zangschool muzikaal mee bezig zijn geweest.

Kortom: het wordt een geweldig leuke en gezellige avond vol mooie muziek en een hoop lol ! Deze avond is natuurlijk vooral voor en door studenten. Maar ook familie, vrienden, klasgenoten en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom !

Het concert vindt plaats op zaterdag 1 juli in de Verkade Zaal van Fluxus aan de Westzijde 148 in Zaandam. De deuren gaan om 20:00 open en we beginnen om 20:15. Entree is €3,-.

Tot dan! Juf Jerney

1 juli 2017 | Afsluitconcert 2016-2017 | Foto Dick Jonkers

 

 

28 november 2016 | December (Oh, what a month)

Het weer begint zich aardig winters te gedragen. En dat is maar goed ook! Dan komen we ten minste een beetje in de stemming! December staat voor de deur. Altijd een drukke maar leuke maand vol met optredens. Er staan weer leuke dingen op het programma. Natuurlijk het jaarlijkse winterconcert in de Kogerkerk. Deze organiseren we dit jaar op donderdag 15 december. We beginnen om 20:00 en de toegang is vrij. Maar er is meer. Zo staan we 10 december met het Koor aan de Zaan op de kerstmarkt in de grote kerk van Westzaan en later die dag met de Cantantes op de Westzaanse winterfair. Op 16 december zingt het koor ook tijdens het Grote-Kerstboom-Bouwen event (tussen 16:00 en 19:00) in de Honigfabriek. Check de agenda of facebook voor meer informatie.

30 april 2017 | Lenteconcert Koor aan de Zaan

ZONDAGMIDDAG 30 APRIL 2017 ZAL ONS ‘KOOR AAN DE ZAAN’ SAMEN MET CLOSE HARMONY GROEP ‘CANTANTES’ EEN OPTREDEN VERZORGEN IN DE VERMANING IN WORMERVEER.

Al jaren doet het Koor aan de Zaan met veel plezier mee aan presentaties van onze zangschool. Tijdens deze uitvoeringen zit het programma echter snel vol, dus meer dan een liedje of 2 a 3 zit er meestal meestal niet in voor de dames. Dit jaar werd het daarom tijd voor een eigen concert. Want hoewel we in het aantal leden de afgelopen maanden flink zijn geslonken zijn we in onze zangkwaliteiten gegroeid! Wellicht heeft dat te maken met het feit dat wanneer er weinig koorleden zijn je zelf heel goed voorbereid moet zijn. Je kunt dan immers minder op de groep ‘leunen.

Het programma wordt aangevuld met een paar mooie close harmony stukken van onze ‘Cantantes’ en een paar solo stukken van o.a. , een van onze toppers, Noor Sollie.

11 juni 2017 | 2e editie Songbird Sunday in de Flux

Sven Reus @ Songbird Sunday 11 juni 2017

Songbird Sunday is een  initiatief van Popschool de Flux en Zangschool La Cantante. Deze middag wordt lokale singer-songwriters een sfeervol podium geboden. De eerste editie op zondag 29 januari was een groot succes en daarom gaan we in de herhaling! En dat op zondagmiddag 11 juni.

Schrijf je zelf muziek en wil je wel eens zo’n eigen liedje op publiek uitproberen? Of zing je vooral tussen de schuifdeuren en is de tijd aangebroken dat het publiek je stem mag horen? Geef je op! Je mag ook een cover zingen. Je kunt jezelf begeleiden, maar er is een professionele pianist aanwezig die dat voor je kan doen. Opgeven kan via info@lacantante.nl