Koor aan de Zaan

Koor aan de Zaan

Het Koor aan de Zaan repeteert iedere donderdagavond van 20:00 tot 21:30 in Wormerveer. We zingen voornamelijk popmuziek uit het heden en verleden maar maken ook wel uitstapjes naar folk of musical repertoire. En tja, zo rond kerst mag de toepasselijke carol natuurlijk niet ontbreken.

We zijn een klein koor (ongeveer 15 leden) dus je partij vasthouden is best pittig. Maar met wekelijks repeteren en thuis oefenen klinkt het iedere week weer beter! Bovendien doen we tijdens de repetities ook stemoefeningen om onze zangtechniek te verbeteren en oefeningen om het muzikaal gehoor te trainen.

Het koor bestaat sinds 2008 en is ontstaan naar aanleiding van een zangworkshop die ik (Jerney) gaf in buurthuis de Kaaik in Assendelft. We hebben vervolgens een aantal jaar in Koog aan de Zaan gerepeteerd. Sinds vorig jaar is onze studio in Wormerveer de thuisbasis en dat bevalt goed!

Sommigen van ons zijn wat meer gevorderd en anderen beginnen net. Je hoeft echt niet de sterren van de hemel te zingen om mee te kunnen doen, maar we hebben wel het motto ‘Koor gaat voor!’. Natuurlijk gaan we wel eens met vakantie of zijn we een keer ziek maar over het algemeen is iedereen aanwezig op de repetities en studeren we ook thuis de partijen.

Optreden 
Repeteren is leuk, maar je wilt natuurlijk ook af en toe het resultaat aan vrienden en familie laten horen! Daarom vinden wij het fijn om af en toe op te treden. Zo doen we mee met de leerlingen concerten van de zangschool (2x per jaar),  treden we ieder jaar op tijdens de kerstmarkt in Westzaan en doen we af en toe mee aan een korenfestival.

Koor aan de Zaan tijdens het 'Tijd voor de Zomer' concert in 2019 in de Verkadezaal van FluXus.

Proefavond
Wil je een keer meedoen of komen luisteren? Dat kan! Laat even weten dat je komt door te mailen naar info@lacantante.nl of bel 06-24862994. 

Lijkt het je daarna leuk om aan te haken dan bespreken we de mogelijkheden en doen we eventueel een stemtest om te kijken of we ook vocaal bij elkaar passen.

Voor wie?
Het koor bestaat momenteel alleen uit dames maar mannen die graag mee willen doen zijn ook zeker welkom! 

Leeftijd categorie is op dit moment: 49 t/m 76 jaar maar ook jonger en ouder is welkom.  

Repetitiedag
De repetities van Koor aan de Zaan vinden plaats op donderdagavond van 19:45 tot 21:30 uur.

Locatie
Studio Wormerveer
Zaanweg 59 (Ingang aan de achterkant, Weverstraat ter hoogte van nr 53)
1521 DM Wormerveer

Repertoire
Hieronder greep uit ons repertoire:
* Rockin' Robin (Jackson 5)
* Hallelujah (Leonard Cohen)
* This is me (Greatest showman)
* Viva la Vida (Coldplay)
* N'oubliez jamais (Joe Cocker)
* Silent house (the Chicks)
* Something inside so strong (Labi Siffre)
* When you say nothing at all (Alison Kraus)
* Wild mountain thyme (folk traditional)
* Stitches (Shawn Mendes)