Hoorn

Hoorn - Manifesto

Ik (Jerney) was nog aan het studeren toen ik via via hoorde dat Muziekschool Hoorn op zoek was naar een zangdocente. Dat bleek te kloppen en ik was van harte welkom om te komen lesgeven. Ik heb daar van 2004 tot 2013 met veel plezier les geven.

In 2013 werd ik gevraagd om me aan te sluiten bij Pop Hoorn. Deze stichting die o.a. de stadsfeesten in Hoorn organiseert ging 2 les/oefenruimtes creëren en wilde ook graag samenwerken met muziekdocenten. De oefenruimtes waren lekker ruim en hadden ook versterking zodat we in de les met microfoon konden oefenen, dus ik was enthousiast. Zo heb ik eerst een tijd lesgegeven in de ideeën-fabriek en ben ik later meeverhuisd naar de Corantijn in Zwaag. In die periode is ook Timna Raven mij als zangdocente komen versterken.

Helaas was de stichting begin 2016 niet langer in staat om de les/repetitie ruimtes in stand te houden en moesten we op zoek naar een nieuwe lesruimte. Tijdens het zoeken kwam ik in contact met drumdocent Sven Bakker en gitaardocent George Vlaar. Ook zij waren op zoek naar een nieuwe lesruimte aangezien de ruimte waar zij les gaven ook ophield te bestaan.

Samen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe plek om les te geven en vonden we die bij Manifesto. Een geweldige plek omdat het een gebouw vol muziek is. Naast onze lessen vinden er koor repetities plaats, zijn er band lessen en staan er ieder weekend bekende acts op het podium.

Ook besloten we de handen ineen te slaan en te gaan samenwerken. Zo is in mei 2016 ‘Muziek Centrum Hoorn’ ontstaan. We bundelen onze krachten o.a. om samen presentaties te organiseren. De eerste is inmiddels een feit. Op zondag 30 oktober 2016 vond de officiële opening van Muziek Centrum Hoorn plaats in Manifesto. Een leuke middag bestaande uit optredens van onze leerlingen met het thema thema Halloween.  

Ga naar de website van Muziek Centrum Hoorn voor meer informatie. 

Manifesto
Holenweg 14c
1624 PB Hoorn
Website

Bekijk het volledige lesrooster.

 

Opening Muziek Centrum Hoorn 30 oktober 2016 Foto Dick Jonkers

Opening Muziek Centrum Hoorn 30 oktober 2016. Foto Dick Jonkers