SONGBIRD SUNDAY SCHOOL

SONGBIRD SUNDAY SCHOOL

Iedereen kan een lied schrijven! Ja ook jij!

Wat is de Songbird Sunday School?

In de Songbird Sunday School filmpjes geef ik kleine schrijfoefeningen. Deze opdrachten zijn niet bedoeld om uit te groeien tot volledige nummers (mag wel!) en moet je ook niet te serieus nemen. Ze hebben wel het doel om je een beetje op gang te brengen wat betreft het schrijven.

En wie weet? Wellicht dat je na zo’n opdracht inspiratie voelt opborrelen en een begin kunt maken met het schrijven van een eigen nummer of materiaal wat nog ‘op de plank’ ligt kunt afmaken.

Kan iedereen meedoen?

JA! Net zoals ik van mening ben dat iedereen kán maar vooral ook mág zingen, geloof ik ook dat iedereen kan componeren. Nee, natuurlijk niet allemaal op hetzelfde niveau. Maar maakt dat iets uit?

Laat het idee even los dat jouw nummer het niveau van een Beatles song moet hebben of dat je moet klinken als de laatste Voice sensatie (wie was dat ook alweer?). Vergeet de youtube views, facebook likes en Edison awards. Als die dingen nou niet gebeuren of aan de hand zijn, waarom zou jij dan toch muziek maken?

Ken je dat gevoel, die kriebel in je buik en de stoot energie, als je ineens een heel goed idee krijgt? Geniet je van zingen onder de douche, tijdens de afwas of op de fiets? Lucht het op als je je gedachten op papier hebt geschreven? Zing je op een feestje luidkeels met je vrienden mee? Lach je wel eens in je vuistje als je een gekke nieuwe tekst op een bestaand nummer hebt geschreven?

Nee? -> Stop met lezen en ga lekker wat anders doen.

Ja? -> Nou daarom ! Muziek is goed voor lijf en brein. Zelf muziek schrijven geeft energie, lol en kan je soms, als gratis therapeut, helpen om dingen te verwerken. Met muziek maak je ook makkelijk contact. Want geloof me, wanneer je muziek maakt, maak je overal ter wereld vrienden. Je kunt misschien elkaars taal niet spreken, maar tijdens een jam- of kampvuur- sessie maakt dat niets uit.

Heb ik je al enthousiast gemaakt? Ja? Ga dan lekker aan de slag met een van de Songbird Sunday School opdrachten! Ik hoor graag wat het resultaat is.