Privé Zangles

Privé Zangles

Persoonlijke coaching. Het mooie en het fijne van privéles is natuurlijk dat het tijdens die 30 of 45 minuten helemaal om jou draait! Je krijgt mijn volledige en toegewijde aandacht waarbij ik luister naar je stem, je muzikaliteit én naar je wensen. Vervolgens stellen we samen een oefenplan op om jouw zangkwaliteiten te verbeteren.

Niveau. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je (zang)wensen realistisch zijn en passen bij jouw ontwikkeling en niveau. Daar zal ik je bij helpen en adviseren. Maar met welk niveau je binnenstapt maakt niets uit. Of je nou al aardig wat ervaring hebt of dat je een absolute beginner bent; je bent welkom! Iedereen die gemotiveerd is en naast de les ook thuis aan de slag gaat kan progressie boeken. Jij dus ook!

Lesonderdelen. Tijdens de lessen werken we aan verschillende facetten van het zingen zoals :

* Muzikale vorming
* Stemtechniek (incl. aandacht voor houding en ademtechnieken)
* Meerstemmig zingen
* Hoe studeer je muziek?
* Tekstbeleving
* Improviseren
* Optioneel : Songwriting

Waar we ons vervolgens in de lessen op gaan focussen is aan jou. Natuurlijk zal ik je adviseren en mijn eigen visie geven, maar ik luister graag naar je en zal mijn best doen om de les zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij wat jij graag wilt leren en waar jouw interesse ligt.

Repertoire. Je mag zelf met repertoire komen en de nummers kiezen waar je aan wilt werken. Denk aan de stijlen pop, rock, musical, jazz, blues, Nederlandstalig, folk, Franse chanson, Americana etc.

NB Met uitgesproken genres in de wereldmuziek zoals latin, flamenco, balkan etc. kan ik stijltechnisch niet zoveel voor je betekenen. Stem-technisch kan ik je natuurlijk wel helpen. Ben je op zoek naar een docent in klassieke muziek dan adviseer ik je ook om even verder te kijken naar een gespecialiseerde klassiek docent.

Voor de (wat) gevorderde leerling Je hebt al (een beetje) ervaring met zingen. Heel waarschijnlijk weet, hoor en voel je nu vooral waar er nog ruimte voor verbetering is. Ik stel graag samen met jou een oefenplan op om je zangkwaliteiten naar een hoger plan te tillen. En misschien wil je wel je eigen muziek schrijven. Ook daar kan ik je mee helpen en je een zetje in de goede richting geven.

aanvullende informatie september t/m november 2021

Vanwege persoonlijke omstandigheden begin ik dit seizoen pas in december met het geven van privé- en duo-zanglessenlessen.

MAAR mocht je in de tussentijd toch graag les willen volgen dan is Noor Christoph beschikbaar voor het inboeken van lessen in Wormerveer. Meer over Noor lees je hier.

Jerney Molenaar

 

Proefles Bij La Cantante kun je voor € 10 een proefles volgen. Deze les wordt in overleg met jou ingepland. Als je je binnen 5 dagen na de proefles inschrijft, is de proefles gratis.

Lesduur en frequentie Wil je graag privé zangles volgen? Je kunt kiezen voor een wekelijkse les van een half uur of voor één les in de twee weken. De tweewekelijkse lessen duren drie kwartier.

Voor de absolute beginner Vind je privé les (te) spannend? Je bent niet eerste en vast ook niet de laatste :-). En het is ook niet gek; jouw stem is heel persoonlijk en je kunt je best heel kwetsbaar voelen om hem te laten horen. Zeker wanneer hij niet helemaal doet wat jij wil! Maar wees gerust! Een zangles is geen auditie of talentenjacht. Ik geef je liever zelfvertrouwen dan dat ik je vertel wat er allemaal niet goed gaat. En onthoud; als iedereen die binnenkomt prachtig zou zingen, dan ben ik overbodig! Ik ben zangdocent geworden omdat ik het leuk vindt om mensen te helpen met het verbeteren van hun (zang)stem. We gaan gewoon lekker samen aan het werk en dan wordt het hopelijk iedere les iets minder spannend voor je.

Voor de (semi) professional Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen wat een maatsoort is, welke noten je moet zingen of hoe een microfoon werkt. Maar wellicht dat je wel hier en daar stemvermoeidheid ervaart of tegen technische beperkingen oploopt. Ik kijk en luister graag naar je om te kijken of we samen kunnen uitvinden waar het aan ligt en hoe we je stemkwaliteit kunnen verbeteren. Op het moment ben ik naast zangdocent ook logopedist in opleiding (propedeuse gehaald in 2021).

Jerney Molenaar