Cantantes

Cantantes

Van zingen word je blij maar van meerstemmig zingen kun je nóg blijer worden. Wij wel in elk geval!

Wij zijn vijf ‘Cantantes’ en zingen met veel plezier meerstemmig onder leiding van Jerney Molenaar. We zijn gek op mooie popstukken maar ook andere stijlen (zoals jazz) komen regelmatig voorbij. Het is maar net waar we enthousiast van worden. Tijdens de repetities hebben we veel lol maar ondertussen werken we ook echt hard. We vinden het alle vijf belangrijk om iets moois neer te zetten.

We zijn nu met z’n vijven maar er mogen zeker nog een paar goede stemmen bij. Voel je dus welkom!

Steven, Patricia, Jerney, Deshny, Rebecca en Koen

Meerstemmig zingen
Meerstemmig zingen is een vak apart. Het geheel wordt namelijk pas echt mooi als de stemmen lijken te versmelten, alsof ze allemaal uit één mond komen. Er komt dus meer bij kijken dan alleen je eigen partij kennen en goed kunnen zingen. Je moet ook naar het geheel kunnen luisteren en jouw stem er zo goed mogelijk in laten passen. Zo train je ongemerkt je gehoor en werk je aan je intonatie zonder het in de gaten te hebben. Samen zingen geeft heel veel voldoening. Als het allemaal goed lukt, sta je zelf ook met kippenvel op je armen …

Voor wie?
Cantantes is bedoeld voor gevorderde leerlingen die naast de reguliere zangles graag in groepsverband meerstemmig willen leren zingen.

Repetitiedag
De repetities van Cantantes vinden 1x in de twee weken plaats op zaterdag van 11:45 tot 13:15 uur.

Locatie
FluXus afdeling Theater en Dans
Hof van Zaenden 65
1508 XD Zaandam

Greep uit het repertoire

  • Winter (Tori Amos)
  • Lights and Shadows (Og3ene)
  • Use somebody (versie Laura Jansen)
  • Seasons of love (Musical Rent)
  • Zo Stil (Bløf)